@KTzone » 數碼 - 科技新聞 » 外置充電池新年更加HAPPY

2014-2-21 09:36 Oliver_K
外置充電池新年更加HAPPY

在家過年系中國人一年一度的盛大喜事,然而,過年幾日放假無乜野做,都係主要去親友到拜年或行街睇電影咁,無乜好做。但系,過年期間,拜年電話,電郵特別多,WhatsApp響過不停,手機內置電池的電量根本滿足唔到我的需求。還好,出街多數會帶個外置充電池用,隨時隨地可以幫手機和iPad充電。
[attach]712883[/attach]
我買左的呢個外置電池外殼系可愛的黃色鴨子,好可愛!個size大約系86 x 53 x 19mm,面積好似一張銀行卡大細,重量約120G。以體積嚟講,系玲瓏小巧的一種外置充電池,無論放係手袋或系衣袋帶出街都咁方便。不過體積雖小,電容量可唔小!
[attach]712884[/attach]
MiniQ 5100R有5100毫安培電容量,大約可以幫手機充電兩至三次左右。過年常當出街,成日用手機影相,聽歌,上網咁,朝早玩到日落,隨身帶住個外置充電池,個手機唔會無電用啦!

2014-2-22 08:52 Xi_lan
好少睇到雙輸出USB,唔知有無安全問題?

2014-2-24 08:57 Oliver_K
只要在給數碼產品充電嘅時候注意充電時使用嘅電流,再配合唔同產品所需使用的規格就唔會存在安全問題

2014-2-25 09:20 RbK44
聽講MiniQ嘅外置充都會購買國際保險,唔知點睇?

2014-2-26 09:15 Oliver_K
睇產品包裝上有無圖片上嘅標誌就知
[attach]713027[/attach]

2014-2-27 09:23 RbK44
Thanks for sharing

頁: [1]