@KTzone » 數碼 - 科技新聞 » 做了業務員才知道外置充電池好有用

2014-1-3 15:32 Oceanlab
做了業務員才知道外置充電池好有用

從畢業開始做文員到呢家做業務sales,做左差唔多三年啦,以前成日喺寫字打字,小用手機打電話,呢家成日出街講電話,又用tablet 上網,長時間系外面工作,聽電話同上網得多,唔單止電話費貴,連電費都好貴,通常出街一個上晝,手機就差唔多用了大半電量,如果手機無電,有客打入唔通,有可能隨時無左張單。
[attach]711041[/attach]
之前見到D同事用緊個外置充電池都幾靚,所以我都買了個用,隨時放係袋帶出街用,隨時可以充電。而呢個外置電池體積細又輕,使用方便。不過雖然佢細細個,都有成5100mAh備用電量,對於一天大部分時間係外面工作的我,足夠補充我手機和平版電腦的電源。
[attach]711042[/attach]
我呢個黃色MiniQ5100R外置充電池用上不太重,黃色簡單設計好睇又實用,還有很多國際安全認證,安全性超高。雙輸出充電USB設計,方便我同時充手機同tablet哦。

2014-1-4 09:21 LikeYumi
乜嘢系国际安全认证?

2014-1-6 11:56 R899d
國際安全認證同產品認證都系指FC CE RoHS。

2014-1-7 10:50 Doublegame
如果產品外殼上無FC/CE/RoHS嘅字樣系唔系表示產品不安全?

2014-1-8 11:24 Ymmer
一般是的,除了看有無產品認證還可以看有無購買國際保險!

頁: [1]